ICT die simpel en betrouwbaar is

Stichting Storm organiseert cultuurevenementen voor kinderen en jongeren in de regio Utrecht. Het jaarlijkse Theaterfestival Tweetakt is inmiddels uitgegroeid tot een bekend fenomeen. Een verhuizing naar een ander pand was aanleiding om de ICT opnieuw te evalueren. De stichting ontdekte dat ICT eenvoudiger en betrouwbaarder kon en koos voor volledige outsourcing met werkplekbeheer van QIQQ.

Een ICT-partner die meedenkt

ICT is voor Stichting Storm geen noodzakelijk proces maar bijzaak. De stichting verhuisde in 2009 naar een nieuw pand, waardoor zij genoodzaakt waren de efficiëntie van hun ICT-infrastructuur te evalueren. QiQQ zorgde bij het migratietraject niet alleen voor het opnieuw inrichten van de infrastructuur, maar stelde zich proactief op in het hele proces. Zo werd gauw duidelijk dat ook de herbekabeling, telefoonaansluiting en bestaande servers konden worden verbeterd. Storm heeft nu gekozen voor één partner voor al hun ICT-gerelateerde diensten. Voor hen is de ICT een stuk eenvoudiger en flexibeler geworden. QiQQ is ook een sparringspartner voor de stichting om mee te denken over de toekomst. Momenteel wordt een transitie voorbereid naar een moderne cloudoplossing met Online desktop.

Flexibiliteit die past bij een jonge bedrijfscultuur

Stichting Storm is een moderne culturele organisatie waar zowel vaste medewerkers als freelancers werken. Omdat werkplekbeheer bij QIQQ een schaalbare dienst is, zijn wijzigingen geen enkel probleem. Met een e-mail of telefoontje kan een nieuwe gebruiker dezelfde dag nog aan de slag in zijn persoonlijke omgeving. Of hij nu een laptop, PC of iPad gebruikt: alles werkt even gemakkelijk. En in een organisatie waar veel jonge mensen werken, is flexibiliteit en het ‘Bring Your Own Device’ principe natuurlijk onontbeerlijk. De voorbereidingen voor een migratie naar de cloud zijn inmiddels in gang gezet.

Voordelen

  • Flexibel werken op elk device
  • Alle ICT-diensten door een partner geregeld
  • Transparante schaalbare ICT-kosten
  • Snellere internet- en applicatie performance in online omgeving